نمونه سوال گرامر معلوم و مجهول

نمونه سوال گرامر معلوم و مجهول

1. The prisoner ……. To break stones everyday.

a) Was made
b) Were making
c) Has been made
d) Had made

2. The truck …. By the men now.

a) Is being loaded
b) Is loaded
c) Loaded
d) Was loaded

3. She was preparing a good meal. A good meal…..?

a) was prepared
b) has been prepared
c) prepared
d) was being prepared

4. His summer holidays …….. in Paris next summer.

a) Will spend
b) Will be spent
c) Are spent
d) Spend

5. My young brother ….. a job a week ago.

a) gets
b) has been got
c) got
d) was got

6. All fees ….. on Monday.

a) pay
b) 2.will be paid
c) 3.will pay
d) 4.being paid

7. Wars ….. by human greed.

a) caused
b) are caused
c) are causing
d) have caused

8. Candidates ….. after many interviews.

a) will selected
b) have selected
c) have been selecting
d) were selected

9. All the bread ….. by the mice.

a) has been eaten
b) has eaten
c) ate
d) being eaten

10. That picture ….. by a famous artist.

a) was painted
b) painted
c) is panting
d) paints

11. Barbara is so impatient!She can’t stand…..in line for anything.
a) of waiting
b) waiting
c) to wait
d) wait

12. They treat my child as if…..their own child.
a) has been
b) were
c) is
d) would be

 

سوال پاسخ
1 A
2 A
3 D
4 B
5 C
6 B
7 B
8 D
9 A
10 A

نمونه سوال گرامر معلوم و مجهول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *