جان لاک، ایده هایی درباره آموزش
افکاری در رابطه با آموزش (1692)، شاید بیش از این که یک تئوری باشد، یک راهنمای کاربردی است و این چیزی است که آن را بسیار جالب و خواندنی ساخته است. در سراسر دنیا ترجمه شده است و به دستورالعمل آموزشی طبقه بالای جامعه در قرن 18 تبدیل شده بود.
او بهترین فیلسوف عصر خود و پایه گذار امپریالیسم و نگاهی روشن فکرانهتر نسبت به دانش، سیاست و آموزش است که با نگاهی منتقدانه، از نظام آموزشی خشک و سختگیرانه قرون وسطا فاصله گرفته. نقطه نظر او تئوری پیچیدهای از آموزش است که با جزئیات توضیح داده شده و بر این اساس بنا شده که فقط اطلاعات منتقل نشود، بلکه به شکل دهی عادات و شخصیت بپردازد.
انگیزه مهم است
به عنوان یک آزادی خواه معتقد بود که دانشآموز نباید در زمانی که در چارچوب ذهنی مناسب قرار ندارد مجبور شود یا چیزی یاد بگیرد. باید حس کنند که علاقه خودش است و به اختیار خودش دارد رفتار میکند. بدون لذت و بازی، کودک بیانگیزه میشود. همچنین، مکالمه بسیار بهتر از سخنرانی است و اگر میخواهیم کودک به خوبی یاد بگیرد، باید حالات روانی او نیز درک شود. نه اینکه والدین کودکان را لوس کنند، اتفاقا او توصیه میکند در سالهای نخست آنها سختگیرانهتر برخورد کنند.
عادات
شیوه او شامل تعدادی متودهای کاربردی برای تشویق عادات خوب و شخصیت تا جزئیات ریز آن درباره کنجاوی، بازی، یادگیری زبان، رقصیدن و غیره است. او توصیه میکند که شیوههای آموزشی بر مثال و تمرین متمرکز شوند تا یاد دادن اطلاعات و قواعد، زیرا کوکان یادشان نمیماند یا قوانین را اجرا نمیکنند. با این منطق، یادگیری مهم نیست، بلکه پایهگذاری عادات یادگیری درست اهمیت دارد. این تمرین مکرر است که این رفتارها را تثبیت میکند تا به امری ذاتی تبدیل شوند، از طریق استفاده از ملموسات به جای امور انتزاعی. ما در اینجا شاهد آغاز نگاهی رواکاوانهتر نسبت به یادگیری هستیم که به کنجکاوی، انگیزه و ماندگاری توجه میکند.
به خصوص لازم است همه یک مهارت را یاد بگیرند، مثل نجاری، زیرا به آرام کردن ذهن کمک میکند. بیش از این تمرکز او بر ذهنی سالم است که اطلاعات پایهای درباره خواندن، نوشتن، ریاضیات و ادبیات به علاوه علوم طبیعی و اجتماعی میداند.
او درباره اهمیت هنر شک داشت و مانند پلاتو آن را یا بسیار بی فایده یا خطرناک میدانست. تحصیلات آکادمیک با جزئیات باید برای کسانی که میخواهند دانشمند بشوند، باشد.
نامطمئن به مدارس
او مدرسه را برای کسانی که وسعشان به معلم خصوصی میرسد توصیه نمیکند، و به نظرش مشارکت والدین و به طور کلی خانواده اهمیت زیادی دارد. به نظر او مدارس همنشینی و عادات بد را تثبیت میکنند. اخیرا، و نه تعداد زیادی، از تئوریسینهای یادگیری زبان به این اشاره میکنند که برای یادگیری آن سفر کنیم، لاک قبل 16 تا 20 سالگی، که وقفه تحصیلی است، سفر را برای یادگیری یک زبان پیشنهاد میکند، تنها در این صورت است که یک نفر میتواند به درستی تفاوت بین فرهنگ خود و دیگری را درک کند.
تاثیر
با وجود اینکه ایدههای او درباره آموزش تاثیرگذار است، اما مانند بسیاری از امپریالیستها که ذهن را به مثابه یک صفحه خالی میدانند، تضعیف شده است. اما با شناخت و توجه او به ویژگیهای به خصوص هر فرد بهبود یافته. همانطور که میبینیم خود او نیز تربیت یافته زمانه خود است و تفاوت فاحشی بین تحصیلات آقازادهها و افراد عادی قائل است.
جدا از این بحثها، چیزی که این تئوری را متمایز میسازد، ایده یک ذهن آزاد است که با نیروی عقل خود آنها را افرادی موثر و خودمختار در یک جامعه آزاد میسازد. دامنه وسیع افکار او و توصیههای کامل و کاربردی او تاثیرگذار است. او آموزش را به عنوان یک تئوری پیشرفته از دانش و جامعه سیاسی آزاد توصیف میکند که در آن مشاهدات و نقطه نظرهایی در مورد آموزش بیان میشود که به سمت فرهنگی پیش میرود که روی شخصیت و اراده در جامعه تمرکز میکند، تا صرفا انتقال اطلاعات.
ایدههای او درباره آموزش منشا روانشناختی دارند که درست مانند یک تئوری مدرن است و به ایدههای ملموسی میرسد که چه چیزی و چگونه باید آموزش داده شود. از همه مهمتر، ما شاهد ظهور این ایده هستیم که یک دانشآموز مختار است و انگیزه ذهنی او در آموزش حائز اهمیت است.
Locke (1632-1704)… Motivation and habit…
Some Thoughts Concerning Education (1692), is a practical guide, rather than a theoretical treatise but that is what makes it so fascinating and readable. Widely translated, it became a manual for education among the upper classes for most of 18th century. As the greatest philosopher of his age, he laid the foundations for empiricism and the enlightenment view of knowledge, politics and education. Skeptical of the educational practices of his day, it was a break from the dry, educational stranglehold of medieval scholasticism. His is a sophisticated theory of education, explained in detail, built, not around the transmission of information, but the shaping of habits and character.